A fost astfel conceput incat sa asigure exigentele in vigoare cu privire la stabilitatea si rezistenta cladirii. Sistemul spatial a fost calculat, dimensionat si conceput astfel incat sa poata prelua eforturile care apar in structura in timpul exploatarii normale sau pe durata actiunii unor incarcari exceptionale, cu un anumit grad de siguranta.
Infrastructura constructiei este formata din fundatii continue pe ambele directii sub peretii structurali de la parter. Fundatiile sunt alcatuite din bloc de fundare din beton armat la partea inferioara si elevatie din beton armat cu centura la partea superioara.
Structura verticala este formata din pereti structurali de zidarie portanta din blocuri ceramice cu goluri verticale, confiata cu stalpisori si centuri din beton armat. Peretii portanti exteriori si interiori cu grosime de 25 cm, marca Cemacon Evoceramic, au fost realizati din blocuri ceramice cu locas de mortar si profilatie pentru rost vertical inchis, pentru o mai buna izolare termica.
Planseul peste parter este din placa, grinzi si centuri de beton armat. Placa are o grosime de 15 cm si este armata pe ambele directii, fiind considerata articulata pe marginea perimetrala. Accesul la etaj se face prin intermediul unei scari din beton realizata din 1 rampa elicoidala. Placile rampelor din beton au o grosime de 13 cm si sunt armate pe directia longitudinala. Planseul peste etaj este din placa, grinzi si centuri de beton armat. Placa are grosime de 15 cm si este armata pe ambele directii, fiind considerata articulata pe marginea perimetrala.
Sarpanta se executa din lemn ecarisat de rasinoase, tratat ignifug si antiseptic cu substante atestate inainte de punerea in opera. Planseul este termoizolat intre capriori cu izolatie naturala din celuloza de grosime 20 cm, iar invelitoarea este din tigla de beton marca Bramac, cu 30 de ani garantie.
Izolatia exterioara se realizeaza cu polistiren expandat de 15 cm, EPS 80, marca Knauf, oferind o izolare termica ridicata si o locuinta eficienta energetic. Izolatie acoperis din celuloza, marca Steico, din Germania, care reduce costurile consumului de energie si de incalzire in timpul iernii cu pana la 35%, ceea ce înseamnă facturi mai mici și impact redus al locuinței asupra mediului. Aceeași izolație protejează împotriva încălzirii în timpul verii. Totodată contribuie în mare măsură la îmbunătățirea calității aerului din locuință, prin asigurarea unui microclimat sănătos.
Burlanul este piesa principală de scurgere a apei pluviale de pe acoperiș spre sol. Jgheabul este elementul principal al sistemului de scurgere, cel care colectează apa pluvială de pe acoperiș și o conduce către locul de scurgere. Principala caracteristica a produsului Epluv consta in excelenta sa functionalitate si durata mare in exploatare. Jgheabul se fabrică printr-o tehnică specială , foarte bine gândită pentru a obține un produs performant și versatil. Jgheaburile sunt produse în mod continuu, cu segmente întregi, permițând realizarea unor segmente de jgheab de până la 115 m lungime, fără îmbinări și fără suduri, mai bine spus, profilare aluminiu dintr-o singură bucată.
Sunt furnizate de Madrugada, una dintre cele mai importante companii din domeniul tamplariei PVC si Aluminiu, de pe teritoriul Romaniei. Ferestrele si usa de la intrare sunt realizate din tamplarie PVC marca Salamander cu 7 camere, 3 foi de sticla, 4 anotimpuri si feronerie ROTO NX, unul dintre cele mai avansate sisteme de feronerie existente pe piata la ora actuala.
Instalatiile sunt realizate cu teava multistrat, furnizate de compania Henco din Belgia, care detine 25 de ani experienta in domeniu.
Este realizata cu produse marca Schneider Electric si Gewiss, doua dintre companiile lider pe piata internationala, oferind solutii inovatoare cu produse și servicii care răspund și anticipează nevoile societății contemporane.
Pentru incalzirea in pardoseala am folosit marca Purmo, lider în furnizarea de soluții sustenabile de confort termic ambiental si eficienta energetica maxima. Soluțiile Purmo sunt concepute pentru a contribui la o viață mai bună, reducând totodată impactul negativ asupra resurselor de mediu.